Jag är upprörd

Hej alla veggos och ikke veggos!


Jag är lite upprörd. Jag har blivit riktigt förbannad faktiskt.

Köttätare. Som vegetarian så tycker jag inte att folk som äter kött är dumma i huvudet, som många kan tro.

Så är det inte alls.


Men jag blir galen på dem som ska vara emot dem som tänker på djuren. Jag är som sagt inte emot de som äter kött , men däremot dem som inte bryr sig ett dugg om var köttet kommer ifrån. Eller de som inte kan inse att det vi vegetarianer/veganer säger om köttproduktionen är sant. Att vi skulle hitta på för att få dem att sluta äta. Men något måste ju ha fått oss att stå över kött, eller hur ?
Svenniga Svenssons kommer med argument som ' Människan har ätit kött i tusentals år, det hör till våran natur'.


Och ja, vi har ätit kött så länge man kan minnas och det kommer vi att fortsätta med. MEN köttindustrin blir större och större och dessutom så står köttindustrin för 18% av de globala växthusgaserna. Det är fakta , det är inget som hittas på för att de ska sluta äta kött. Så när vi vegetarianer / veganer drar vårat strå till stacken för ett bättre klimat så ska man få en massa skit av några svenniga köttätare.

De vill inte inse att vi måste ändra våra matvanor för miljön, ‘eftersom vi har ätit det i tusentals år'. OCH?! Nu är det annorlunda.
Det finns så många köttfabriker och onaturligt många köttdjur att det för det första förstör miljön. Sedan så går dessa djur en ganska brutal död till mötes. Det är bara att titta på filmen Earthlings.


Sedan finns det dem som vill vara sådana djurvänner och engagerar sig i djurens rätt osv, och är helt emot djurplågeri. Men samtidigt så blundar de för sanningen för att fortsätta vara bekväma och välja den billigaste fläskfilén i köttdisken.
Det är ju inte rätt det heller.

Vi har blivit så bekväma av oss. Och det förstör miljön på många sätt. Visserligen så har folk börjat tänka till och kanske cyklar istället för att åka bil, har lågenergi lampor osv. Men det här med maten är det visst inte lika många som tänker på, eller så är de helt enkelt för lata.


Är det inte ekologiskt så kan du inte vara säker på att djuret du har på tallriken inte har fått en bult i skallen och överlevt, sedan fått halsen avskuren för att sedan skickas iväg sprattlande till slutdestinationen.


Dessutom så behöver vi inte äta så mycket kött som vi gör. Är det så svårt att skära ned lite på köttet för att förbättra miljön?
Det är ju inte förbjudet för köttätare att äta vegetariskt ibland också. Man måste inte heller äta bönor och linser, det finns mycket gott i den vegetariska sektionen av frysdisken.


Om vi sedan ska prata lite om det här med djurplågeri.
Hur djuren blir behandlade , på bondgården/köttfabriken och sedan slakteriet.

Många vill vara så duktiga och vara med i Djurens rätt och skänka pengar osv. De tycker inte alls om djurplågeri. Men sedan är även de också för lata för att orka tänka på vad de köper för kött. När man vill visa dem tex Earthlings så vill de inte se. Varför ?

Jo, för då kommer de att bli så förstörda att de måste anstränga sig att hitta ekologiska varor osv. De blundar för sanningen.


Alla, alla ( förutom dem som varit veg sedan födseln ) har ätit djur som blivit dödade på detta sätt som i videoklippet här nedan. Jag har knappt varit vegetarian i ett år, jag har ätit hur många halvdöda kor som helst. Det känns förjävligt!

Det här är fakta. Det här är inte trickfilmat, det är på riktigt och händer JUST NU!




Kommentera gärna

/ L


Jämställdhet

I Sverige har vi kommit realtivt långt i utvecklingen än andra länder när man pratar om jämställdhet. Trots att här tjänar kvinnor i gensomsnitt 30 % mindre än männen, vilket är precis som på 1940-talet. I skolan får tjejer fortfarande mindre uppmärksamhet än killarna och samhället satsar fortfarande mer på killars fritidsintressen än tjejers. Skolböckerna tar inte upp kvinnors situation och historia, utan skriver mest om män. Redan i uppväxten fostras vi in till könsroller som begränsar oss alla, oavsett kön. Så länge media kan tvinga oss att försöka leva upp till massa skönhetsnormer, kommer vi aldrig få ett slut på ätstörningar och dåliga självförtroenden. När en kvinna har blivit våldtagen frågar domstolarna vilka kläder kvinnan har haft på sig. Allt detta tycker vi i SIRI är fel, vi vill att kvinnor ska ha lika utrymme och samma möjligheter. Tycker inte du det? Lämna gärna en kommentar.


RSS 2.0