Jämställdhet

I Sverige har vi kommit realtivt långt i utvecklingen än andra länder när man pratar om jämställdhet. Trots att här tjänar kvinnor i gensomsnitt 30 % mindre än männen, vilket är precis som på 1940-talet. I skolan får tjejer fortfarande mindre uppmärksamhet än killarna och samhället satsar fortfarande mer på killars fritidsintressen än tjejers. Skolböckerna tar inte upp kvinnors situation och historia, utan skriver mest om män. Redan i uppväxten fostras vi in till könsroller som begränsar oss alla, oavsett kön. Så länge media kan tvinga oss att försöka leva upp till massa skönhetsnormer, kommer vi aldrig få ett slut på ätstörningar och dåliga självförtroenden. När en kvinna har blivit våldtagen frågar domstolarna vilka kläder kvinnan har haft på sig. Allt detta tycker vi i SIRI är fel, vi vill att kvinnor ska ha lika utrymme och samma möjligheter. Tycker inte du det? Lämna gärna en kommentar.


Kommentarer
Postat av: Anonym

Jag vet inte vem av oss som har skrivit detta men va fan kan ni skriva lite mer ordentligt och inte blanda in flera frågor i en? Så satans virrigt. Ätstörningar och kvinno frågan, två viktiga frågor. Snälla separera och tänk till innan du/ni skriver ist. Puss ses

2008-09-20 @ 23:16:55
Postat av: Anonym

De hör ihop med varandra, den bild media ger och hur vi kvinnor "ska" leva upp till vissa skönhets ideal. För ätstörningar grundar i något och ofta är det just ideal som media framställer. Så detta är verkligen INTE två seperata frågor. De är väldigt sammanlänkade. Jämställdhet handlar inte bara om att kvinnor ska ha samma lön som män.

2008-09-21 @ 09:27:27

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0