För HBT personer!

HBT

SIRIfmod är så klart för HBT personer! Det vore konstigt och helt omoraliskt annars, med tanke på att 60 % av SIRIfmod är bisexuella och 100 % av oss (det vill säga alla) har sunt förnuft och tycker inte att varken vi eller någon annan på denna jord kan ge sig rätten att bestämma vem någon annan människa ska gifta sig med eller vara kär i. Kärlek är ingen synd, vare sig det handlar om kärlek mellan en kvinna och kvinna, man och man eller kvinna och man. All kärlek är bra kärlek. Så länge det inte handlar om ett förhållande mellan vuxen och minderårig. Då kan man börja diskutera om det är bra för båda parter. Men så länge de som är involverade i ett förhållande är lyckliga och mår bra ska väl inte samhället gå in och bestämma i förhållandet? Vad ger samhället rätten att neka homosexuella giftermål, adoption osv?

Vi i SIRIfmod har inte bara funderat på HBT personers rättigheter som människor utan även synen som finns på HBT personer och hur media visar HBT personer i film, reklam, serier osv. Våra slutsatser och spekulationer ser ungefär ut så här:


1: Om en eller flera HBT personer är med i en film är det oftast bögar som visas. De beter sig då oftast väldigt "fjolligt". Hur ska man kunna få bort fördomarna att bögar är "fjolliga" om det oftast är det som syns i media? Ett exempel är Will and Grace. Ett exempel där det inte är "fjollbögar" som visas i film är "Brook back mountain". Men i den filmen dör i stället en av de homosexuella. Som även i många många andra filmer som innehåller en eller flera HBT personer!


2: Även när det gäller HBT personer så är den kvinnliga delen mer "osynliggjord " . Det är inte ofta man får se ett lesbiskt par i en film om inte hela filmen handlar om flator. Om ett lesbiskt par visas i en film så är det antingen en "burrig" manshatande kvinna med mycket hår under armarna som spottar snus hejvilt och kör motorcykel eller så är det en "sexig" pangbrud med långt hår och stora pattar som har "hot lesbian sex all the time", (ex L-word). Helt enkelt inte många "Svenssonflator" som syns i media.  Men även där, i ett lesbiskt förhållande så är det ändå på mannens villkor. Antingen ska han vara helt otillfredsställd och inte attraheras alls och kanske till och med känna sig lite äcklad och tycka att det nog ändå är lite onormalt, eller så ska han helt enkelt kunna kolla på "hot lesbian sex" och attraheras nå kolossalt!  En runkrulle helt enkelt! Varför är hela världen grundad på mannens principer? Till och med i ett förhållande fritt från män tränger de sig in och ska bestämma.

(Självklart så är det här SIRIfmod medlemmars åsikter. Har du några andra åsikter eller synpunkter så får du gärna dela med dig av dem på ett lugnt och sofistikerat sätt, tack.)


Ska det vara så här?

Skrivet av : A


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0